Maatjesproject voor kinderen van 4 t/m 16 jaar met overgewicht


9 september: de Trotse Maatjes modeshow met Samira el Idrissi en wethouder Eric van der Burg. Zo zag het eruit volgens de vlog van Samira:
https://www.youtube.com/watch?v=CgLu-qTy5bU

Verkenning
In Amsterdam hebben bijna 25.000 kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Ook gaat ernstig overgewicht vaak samen met verminderde kwaliteit van leven. Kinderen/jongeren met ernstig overgewicht zijn vaker depressief, hebben veelal te maken met stigmatisering, negatief zelfbeeld, hebben in het algemeen een lage zelfwaardering en vinden minder snel een partner of een goede baan.

Amsterdamse aanpak gezond gewicht
Gilde Amsterdam wil hier iets aan doen. Met het project Maatje meer voor een Maatje minder sluit Gilde Amsterdam aan bij het door de gemeente Amsterdam ingezette project voor de aanpak van overgewicht. Met als stip op de horizon: alle Amsterdamse kinderen op gezond gewicht in 2033.
Zo blijven wij gezond, tips in een animatie
Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht in beeld

Wat doet u als vrijwilliger?
Bij dit project van Gilde Amsterdam ondersteunen vrijwilligers kinderen van 4 tot en met 16 jaar met overgewicht en hun ouders. Als vrijwilliger bent u een praktische aanvulling op het werk van de professional in het gezin. Vrijwilligers helpen hen en het gezin hierbij door positieve aandacht voor gezonder leven. Ondersteuning geven kan op veel verschillende manieren. Dit varieert van het uitzoeken van sport/bewegen aanbod in de buurt tot het samen uitproberen van gezonde recepten. Vrijwilligers worden door de Vrijwilligersacademie getraind zodat ze goed voorbereid als maatje aan de slag kunnen.
Bekijk onze promo

Waar?
Vrijwilligers zijn actief in Bos en Lommer, Slotermeer, Osdorp en Geuzenveld, Slotervaart.
Javier heeft een maatje 


Lijkt het u leuk om een maatje te worden van een kind met obesitas? Neem dan contact met ons op. Profiel vrijwilliger

Wilt u een kind/gezin aanmelden? Stuur een mail naar maatjemeermaatjeminder@gildeamsterdam.nl
 

Wilt u liever eerst meer informatie?
U kunt ons bellen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. Telefoon 020 625 4450

Volg ons op Facebook