[1] De Pijp (maatwandeling)


De Pijp (maatwandeling)


In het midden van de 19e eeuw groeide de Amsterdamse bevolking explosief. Een nieuwe wijk werd uit de grond gestampt. De huisvesting voor de nieuwe bewoners was niet best.  Met goedkoop bouwmateriaal en lange vaak eentonige straten was de term revolutiebouw hier op zijn plaats.
Een halve eeuw later werd De Pijp uitgebreid met een nieuw gezicht. Dat nieuwe gezicht wordt in belangrijke mate bepaald door een unieke bouwstijl: de Amsterdamse School.
Vandaag is De Pijp een kleurrijke multiculturele buurt waar meer dan 140 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. Het is zonder meer ook een gezellige buurt met eethuisjes, terrassen, bruine cafés, de beroemde Albert Cuypmarkt en leuke winkeltjes. Het is ook de buurt van de oude Heinekenbrouwerij, de markante diamantslijperij van Asscher, het laaggelegen Sarphatipark en waar je nog een oud polderhuisje tegenkomt. De parels van de Amsterdamse School zijn juist hier in De Pijp te bewonderen. Bekende Nederlanders voelden zich hier thuis, onder meer Gerard Reve, Piet Mondriaan, Georg Breitner, Wilhelmina Drucker (Dolle Mina) en niet te vergeten André Hazes, wiens standbeeld op de Albert Cuypmarkt prijkt.
Gaat u met ons mee? U zult zich ook snel in deze buurt thuis voelen.

De wandeling duurt ongeveer twee en half uur en start om 11.00 uur of 14.00 uur op de Ceintuurbaan hoek Hemonystraat. Te bereiken met het openbaar vervoer tramlijn 4 halte Ceintuurbaan en tramlijn 3 halte van Woustraat.

De wandeling wordt het hele jaar gelopen behalve op maandag. U kunt deze wandeling uiterlijk 5 werkdagen van te voren aanvragen. Gaarne 15 minuten van te voren aanwezig zijn. De kosten bedragen € 10.00 p.p. meer informatie of reserveren tel.nummer 020 625 1390 Mee in Mokum op werkdagen van 13.00 uur tot 16.00 uur.
Voor het aanvragen van De Pijp wandeling Klik hier.

sluiten