[1] Etty Hillesum (maatwandeling)


Etty Hillesum (maatwandeling)


Wandelen door het gesoigneerde Amsterdam Zuid van Etty Hillesum.


Op 8 maart 1941 begon Etty Hillesum (1914-1943), in een woonhuis in Amsterdam Zuid, met het bijhouden van een dagboek. De observaties en gedachten van deze jonge joodse vrouw zijn in onze tijd nog steeds herkenbaar en van betekenis. De verschillende publicaties en uitgaven in meer dan tien talen van haar dagboek en brieven uit Westerbork getuigen daarvan.

Etty’s dagelijks leven speelde zich tussen 1932 en 1943 af in het “gesoigneerde” Amsterdam Zuid, zoals zij het zelf noemde. Dit deel van Amsterdam behoorde tot het westelijke deel van Plan Zuid van architect Berlage, waar in de fraaie stijl van de Amsterdamse School chique appartementen en villa’s verrezen. Een deel van de stad waar ook de meer welgestelde joden zich hadden gevestigd.

De wandeling voert langs deze typerende gebouwen van de beroemde architecten van de Amsterdamse School. Duidelijk wordt ook de belangrijke rol van Amsterdam Zuid in de geschiedenis van de joden, vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De wandeling wordt het hele jaar dagelijks om 13.00 uur gelopen. Andere tijden zijn niet mogelijk. U kunt deze speciale wandeling uiterlijk 5 werkdagen tevoren aanvragen. 
Het startpunt is: Café Wildschut, Roelof Hartplein 1-3. Hiervan kan niet worden afgeweken. Gaarne 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.
Voor meer informatie of telefonisch reserveren tel. nummer 020-6251390  Mee in Mokum op werkdagen van 13.00 uur tot 16.00 uur.  De kosten bedragen
€ 10.00 p.p.
Voor het aanvragen van de Etty Hillesum wandeling klik hier

sluiten