[1] Joodse Geschiedenis


Joodse Geschiedenis


Tijdens deze wandeling komt de joodse geschiedenis van Amsterdam in beeld. Al vanaf het begin van de 17e eeuw hebben de joodse inwoners van Amsterdam (Mokum) een belangrijke rol vervuld in de geschiedenis van de stad. 


Oude Joodse buurt

Het in de bocht van de Amstel aangelegde eiland Vlooienburg is ontstaan na 1591 in verband met stadsuitbreiding. Hier verrees later het Waterlooplein. Nieuwsgierig naar de verhalen rondom het Waterlooplein, het standbeeld van Spinoza, de Jodenbreestraat, de eilanden Valkenburg, Uilenburg, Rapenburg of de Nieuwmarktbuurt? Wandel mee via de Nieuwe Herengracht naar de Plantagebuurt en terug naar het centrum. Langs monumenten, de Hollandsche Schouwburg, het Wertheimpark, de Dokwerker, de synagogen, het Pintohuis en meer. 
 

Wanneer en waar

Loop alle dagen van de week, behalve op maandag, deze wandeling om 11.00 uur of 14.00 uur, in groepen van maximaal 10 personen. Startpunt: Museumcafé Mokum bij het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

U kunt een reguliere stadswandeling uiterlijk één werkdag van tevoren tot 15.00 uur reserveren. Reserveringen voor zaterdag en zondag moeten uiterlijk vrijdag vóór 15.00 uur binnen zijn.
Boek Joodse Geschiedenis van Amsterdam.

 

 

Andere taal of andere begintijd?

Wilt u de wandeling in een andere taal of op een ander tijdstip dan 11.00 uur of 14.00 uur? Vraag deze vijf werkdagen van tevoren aan en geef uw wensen door. Wandelingen in het Engels en in Duits kunt u gewoon reserveren, wandelingen in andere talen moet u aanvragen.
Aanvraag Joodse Geschiedenis van Amsterdam.

 
Wat zie je veel met begeleiding van een goede gids. Bedankt!

Zoveel geleerd, gezien, gehoord. Plekjes die we al dikwijls hadden gezien zagen we 'door andere ogen'. Heel veel dank !
Het was leerzaam en actief, een geweldige dag!

 

Onze gids is goed gezelschap, ... wandelen met hem levert enorm veel kennis op en waardering voor deze stad en het Joodse verleden. Hartelijk bedankt.

sluiten