[1] Jordaan


Jordaan


De Amsterdamse Jordaan is ongetwijfeld de meest bezongen, beschreven en geromantiseerde stadswijk van Nederland. Vierhonderd jaar geleden werd dit gebied gebouwd voor arbeiders, ambachtslieden en kleine bedrijfjes. Het ontwikkelde zich tot een overvolle volksbuurt met een roerige sociale geschiedenis. Nu is het een favoriete wijk voor studenten, artiesten en jonge ondernemers.
Wandel door de typische Jordaanstraten, de stille hofjes en langs de pittoreske grachtjes en proef de sfeer van dit uniek deel van Amsterdam.
Boek nu Jordaan.


Wanneer en waar

Loop alle dagen van de week, behalve op maandag, deze wandeling om 11.00 uur of 14.00 uur, in groepen van maximaal 10 personen. Startpunt: Museumcafé Mokum bij het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

U kunt een reguliere stadswandeling uiterlijk één werkdag van tevoren tot 15.00 uur reserveren. Reserveringen voor zaterdag en zondag moeten uiterlijk vrijdag vóór 15.00 uur binnen zijn. 

 

Andere taal of andere begintijd?

Wilt u de wandeling in een andere taal of op een ander tijdstip dan 11.00 uur of 14.00 uur? Vraag deze vijf werkdagen van tevoren aan en geef uw wensen door. Wandelingen in het Engels en in Duits kunt u gewoon reserveren, wandelingen in andere talen moet u aanvragen.
Aanvraag Jordaan.
 

Ik heb genoten van de verhalen van de gids over de Jordaan. Een aanrader voor een volgende keer!
 
Een feestje, dank je wel.

Fantastisch! Veel opgestoken van het verhaal over de Jordaan.

Op ontspannen wijze hebben we veel opgestoken over het ontstaan van Amsterdam en de Jordaan. Te voet zie je meer.

"Geweldig! I. sluit moeiteloos aan bij de jongeren. Eén jongere zei achteraf: "Ik zou willen dat hij mijn opa was (compliment!!)."

sluiten