[1] Maritiem Verleden


Maritiem Verleden


De geschiedenis van het ontstaan en de verdere ontwikkeling van Amsterdam aan het water.
De glorietijd van Amsterdam speelt zich af in de Gouden Eeuw en is te danken aan de handel en scheepvaart. Deze wandeling voert u langs tastbare herinneringen uit de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, de West-Indische Compagnie, de graanhandel en Michiel de Ruyter. Maar ook van latere tijden is veel te zien en te vertellen. Met steeds het IJ dicht in de buurt.
 

Wanneer en waar

Alle dagen van de week, behalve op maandag, starten deze wandeling om 11.00 uur en 14.00 uur, in groepen van maximaal 10 personen. Startpunt: Museumcafé Mokum bij het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

U kunt een reguliere stadswandeling uiterlijk één werkdag van tevoren tot 15.00 uur reserveren. Reserveringen voor zaterdag en zondag moeten uiterlijk vrijdag vóór 15.00 uur binnen zijn.

Boek nu Maritiem.


Andere taal of andere begintijd?

Wilt u de wandeling in een andere taal of op een ander tijdstip dan 11.00 uur of 14.00 uur? Vraag deze vijf werkdagen van tevoren aan en geef uw wensen door. Wandelingen in het Engels en in Duits kunt u gewoon reserveren, wandelingen in andere talen moet u  aanvragen.
Aanvraag Maritiem.
 

Lekker langs het open water met zijn geschiedenis lopen...

lekker langs het open water met zijn geschiedenis lopen...

sluiten