[1] Westelijke Eilanden


Westelijke Eilanden


Het Bickerseiland, Prinseneiland en Realeneiland hebben een rijke historie van handel, scheepvaart en industrie die teruggaat tot het begin van de 17e eeuw. Veel van die historie is vandaag nog te zien. Door de wat geïsoleerde ligging van de eilanden heeft het gebied een wat dorps karakter gehouden, terwijl het toch in het centrum van Amsterdam ligt.

Over de Reus van het Bickerseiland en de beroemde overwintering van Willem Barentsz op Nova Zembla.


Bekende bewoners

De wandeling voert u langs indrukwekkende pakhuizen, pittoreske huisjes, nostalgische bruggen, moderne architectuur. Laat u verrassen door de openbare tuintjes en het nog enige overgebleven scheepswerfje.
Loop langs het geboortehuis van de beroemde fotograaf Jacob Olie, het vroegere atelier van de kunstenaar Georg Breitner en het huidige van de kunstenares Ans Markus.

Enorm genoten van zowel de vrouwelijke gids en haar enthousiasme, voor herhaling vatbaar.


Walwindas?

Bezoek het gebied waar eens de verdedigingsmuur heeft gestaan met een prachtig uitzicht op de Oude Houthaven en de aangemeerde schepen. Leer de verhalen achter diverse gevelstenen kennen, over de Reus van het Bickerseiland, de beroemde overwintering van Willem Barentsz op Nova Zembla en waar de naam Galgenstraat vandaan komt.
Bent u benieuwd naar de enig overgebleven walwindas van Amsterdam?
Boek nu Westelijke eilanden.
 

Wanneer en waar

Alle dagen van de week, behalve op maandag, starten deze wandeling om 11.00 uur en 14.00 uur, in groepen van maximaal 10 personen. Startpunt: GVB kantoor t/o Centraal Station. Graag 15 minuten van tevoren aanwezig zijn.

U kunt een reguliere stadswandeling uiterlijk één werkdag van tevoren tot 15.00 uur reserveren. Reserveringen voor zaterdag en zondag moeten uiterlijk vrijdag vóór 15.00 uur binnen zijn.
 

Andere taal of andere begintijd?

Wilt u de wandeling in een andere taal of op een ander tijdstip dan 11.00 uur of 14.00 uur? Vraag deze vijf werkdagen van tevoren aan en geef uw wensen door. Wandelingen in het Engels en in Duits kunt u gewoon reserveren, wandelingen in andere talen moet u aanvragen.
Vraag nu Westelijke eilanden aan.


Wat vond u ervan?

Boeiend, goed voorbereid, verassend, plekken waar je anders niet komt.
Wat zie je veel met begeleiding van een goede gids. Bedankt!

We hebben genoten van deze wandeling en van het enthousiasme van de gids. Onze complimenten.

Over de Reus van het Bickerseiland en de beroemde overwintering van Willem Barentsz op Nova Zembla.

sluiten